Våra egna bönor är ekologiska

Vårt eget kaffe kommer från odlingar som är ekologisk- och Rainforest Alliance-certifierade. Det innebär mindre konstgödsel, mindre bekämpningsmedel och att ytterligare arealer kunnat ställas om till ekologisk odling. Så varje gång du väljer en kaffe från Waynes gör du ett lite bättre val för dig och för vår planet. Det är vi stolta över.

Plastrensa

Vi jobbar aktivt för att minska förbrukningen av engångsmaterial. Vi deltar i olika projekt med syfte att hitta lösningar som kan hjälpa till att minska nedskräpningen och förbrukningen av engångsmaterial. Men innan vi har hittat dessa lösningar, har vi naturligtvis ersatt all plast i vårt engångsmaterial med 100% fossilfritt innehåll.

Matsvinn

Vi jobbar medvetet med att minska vårt matsvinn, och gör vårt yttersta för att aldrig behöva kasta några produkter. Vi samarbetar sedan 2017 med Karma och kan på så sätt låta gårdagens, fortfarande goda och fräscha mackor, sallader och fika, räddas från att bli matsvinn. Vi har sedan starten 2017 till slutet av 2023 räddat mer än 24 000 kilo mat, vilket motsvarar 24 ton i minskat Co2-utsläpp. Och dessa siffror ökar för varje dag som går.

Supercino – varm, vegansk dryck

För oss är det viktigt att göra medvetna val som är bra för människan och vår planet. I ett globalt klimat som blir allt varmare måste kaffebönorna odlas högre och högre upp. Det innebär mindre skördar och mer arbete att plocka bönorna, vilket är problematiskt. Så i stället för att vara en del av problemet vill vi vara en del av lösningen. Därför lanserade vi år 2017 en helt ny typ av helt koffeinfri och växtbaserad variant av cappuccinon – vi kallar den för Supercino. Supercino är det bästa av två världar. Nyttiga växter och den krämiga härliga känslan av en cappuccino.

Andra medvetna val vi är stolta över att berätta om

All mjölk och yoghurt kommer från KRAV-märkta bondgårdar.

Vi har valt att jobba med European Chicken Commitment (ECC) som en del av vårt arbete för bättre djurvälfärd. Beslutet gäller all kyckling vi köper in. Vår ambition är att samtliga ECCs kriterier kommer vara uppfyllda till år 2026. Läs mer om ECC här. I tillägg till ECCs kriterier har vi som målsättning att minst 20 % av kycklingarna ska ha haft tillgång till utevistelse.

Frukosten kan du få helt ekologiskt. Vilket inkluderar ekologisk gröt, yoghurt, marmelad, croissanter, kaffe och mjölk.

Vi vill att en fika hos oss både ska smaka bra och kännas bra i magen.