Fika för livet

Tillsammans har vi på Wayne’s Coffee samlat in 1 118 840 kr under de fyra år vi varit med. 2018 är vårt femte år vi är med och engagerar oss tillsammans med Cancerfonden.

#fikaförlivet

Wayne's Coffee

Rosa Bandet

Visst är det trevligt att ta sig en fika, men det räddar knappast liv – eller?
Jo, det kan det faktiskt göra. För femte året i rad stöttar vi Cancerfondens Rosa Bandets kampanj genom initiativet ”Fika för livet”, där gästernas betalning för fika går till cancerforskning som kan rädda liv.

Initiativet ”Fika för livet” kommer att genomföras på Wayne’s Coffees samtliga kaféer i Sverige under en månad – från startskottet den 24 september till den 11 november.

I år har vi lagt till en produkt till vår rosa familj, hallon-och lakrits råboll. För varje såld rosa mugg går 2 kronor till Cancerfonden och för varje ingefärsshot och hallon-& lakrits råboll går 3 kronor till Cancerfonden.

Hitta närmaste Wayne's

”Alla hos oss är otroligt engagerade i Rosa bandet. Därför känns det jättebra att kunna vara med och bidra. Vi är glada över att kunna göra skillnad för cancerforskningen för femte året i rad.”

Mats Hörnell
VD, Wayne's Coffee

Åren med Rosa Bandet

 • 1991

  Initiativet har sitt ursprung i New York, där Susan G. Domen Breast Cancer Foundation hösten 1991 delade ut rosa bandet till deltagarna i sitt ”Race for the cure”.
 • 2003

  Rosa Bandet kampanjen kommer till Sverige.
 • 2014

  Wayne's Coffee engagerar sig i Cancerfondens Rosa Bandet kampanj för första gången och den rosa take-away muggen syns på Sveriges gator. Första året lyckas vi samla in 243 330 kronor till cancerforskningen.
 • 2015

  Andra året Wayne's Coffee engagerar sig i Rosa bandet och samlar in 266 880 kronor.
 • 2016

  Nytt insamlingsrekord och vi bidrar med 281 150 kronor till Cancerfonden.
 • 2017

  Den rosa muggen får sällskap av ingefärsshoten i den rosa familjen och det blir insamlingsrekord med 327 480 kronor. Totalt blev det 84 miljoner till cancerforskningen i Sverige.
 • 2018

  Vi satsar på nytt insamlingsrekord och adderar ytterligare en produkt till vår Rosa Bandet familj, Hallon-& lakrits råboll.