Målet är att det nya kaféet ska vara en mötesplats för fikasugna och miljömedvetna storstadsbor. Adressen är Georgenstraße 14-18, i direkt anslutning till tågstationen vid Friedrichstraße.

Friedrichstraße är ett av Berlins främsta shoppingstråk, och även ett av de längsta. Med sina 3,5 km löper den från Mitte i norr till Kreuzberg i Syd. Gatan liksom tågstationen med samma namn är ett naturligt nav för många berlinare.

Berlin – redo för ekologiskt

Mats Hörnell, VD på Wayne’s Coffee, är övertygad om att det nya kaféet kommer att passa perfekt in i staden:

– Berlin är som klippt och skuren för Wayne’s. Det är en ung stad, kulturell, nyfiken på omvärlden och redo att omfamna det nya och spännande. Berlinborna kommer förhoppningsvis att förälska sig i vår ekologiska profil och målmedvetna miljöarbete, såväl som det goda kaffet och de utsökta bakverken.

– Ibland behöver man göra en del anpassningar till den lokala kulturen för att passa in, men det behövs inte här. I Tyskland känner vi oss som hemma från dag ett. Sen är det förstås också lättare när det redan finns en så positiv bild av Sverige.

Ett kaffeälskande land

Tyskland är en marknad med över 80 miljoner människor. Men att Tyskland är så spännande handlar inte bara om storleken, enligt Mats Hörnell:

– Tyskland är ett kaffeälskande land, precis som Sverige. Faktum är att tyskarna ligger på tredjeplatsen över de européer som dricker mest kaffe. Det märks på att det finns över 40 000 kaféer i Tyskland, men relativt få coffee shops. Vårt mål är att få tyskarna att dricka kaffe i en skön fikamiljö.

– Vår resa i Tyskland har bara börjat. Det finns en stor potential, och vi har lagt en offensiv plan för vår utveckling – med utrullning både längs motorvägarna och inne i städerna. Och med öppningen av kaféet på Friedrichstraße kan det inte börja bättre.

För mer information, kontakta

Mats Hörnell, VD Wayne´s Coffee, 073-813 99 00