Waynes Coffee öppnar sitt första express-kafé

Ända sedan starten har Waynes jobbat med att utveckla den ultimata fikaupplevelsen. Utgångspunkten har varit att fikastunden också innebär att man sätter sig ner, tar en paus och lutar sig tillbaka. Men det är ju inte alltid tiden tillåter det. Ibland vill vi ta en snabb kopp kaffe på stående fot eller ta med vår fika till vårt nästa möte.

Därför har Waynes nu utvecklat ett koncept för ett välkomnande expresskafé. Fortfarande med ett bra sortiment av bakverk och lättare luncher och självklart med samma fokus få riktigt bra kaffe, men mer fokuserat på att tillfredsställa gästernas behov ”i språnget”.

Längtan efter en kopp kaffe och behovet av en snabb lunch måste kunna tillgodoses på mer än ett sätt. Idag är vi ofta på språng och det är inte självklart att vi vill eller hinner sitta ner på kaféet. Vi tycker att det nya express-konceptet känns otroligt spännande. Det kommer att öppna upp en helt ny marknad för oss, säger Alistair Burrows, franchisechef på Waynes.

Det nya kaféet har öppnat i Väla Centrum utanför Helsingborg och är Waynes andra kafé i köpcentrumet. Sedan tidigare finns där ett mer traditionellt kafé, så den som faktiskt vill sitta ner och fika behöver inte vara orolig. Båda kaféerna på Väla drivs av Dennis Lyderik.

------------

Waynes var den första svenska kafékedjan och grundades i Stockholm 1994. Sedan dess har kedjan haft en framgångsrik tillväxtresa både i Sverige och internationellt. Målet är att skapa mysiga kaféer med blicken mot omvärlden och rötterna i svensk fikakultur. Kaféerna drivs av människor som medvetet fortsätter att utveckla fikaupplevelsen. Alltid med ekologiskt kaffe, vällagad mat och nybakat.

------------

Kontakt:
Magnus Hammarling, drift- och försäljningschef, 070 092 67 57, magnus.hammarling@waynescoffee.com

Lars Ragnå, marknads- och kommunikationschef, 070 380 76 33, lars.ragna@waynescoffee.com