Waynes Coffee öppnar upp i Enköping

Den 6 maj öppnas dörrarna upp till Enköpings första Waynes Coffee. Etableringen i Enköping innebär företagets 83:e kafé, och är starten på en tillväxtresa i området. Nu vill man att en driven franchisetagare tar vid och driver kaféet vidare i egen regi.

- Vi har länge velat sätta Enköping på Wayneskartan, så det känns fantastiskt att nu äntligen öppna upp vårt första kafé här. Enköping är en av de mest intressanta städerna, inte minst då det byggs allt fler bostäder här och många flyttar hit, säger Joakim Carlsson, VD på Waynes.

Kaféet ligger strategiskt beläget vid såväl nya bostäder som kontor, och man ser att det finns en bredare målgrupp då Enköping växer och med det fler pendlare till huvudstaden. Kaféet erbjuder ca 60 sittplatser samt uteservering och fyra personer ges en anställning i samband med etableringen. Nu vill företaget att en lokal franchisetagare tar över och driver kaféet i egen regi.

- Det är alltid en fördel när en lokal förmåga driver våra kaféer, och därför är vi öppna för dialog med potentiella franchisetagare nu när kaféet är färdigbyggt och etablerat. Kaféet har vårt nya framgångsrika koncept som jag är övertygad om kommer bli en succé i Enköping, säger Joakim Carlsson, VD på Waynes.

Den svenska kafékedjan grundades i Stockholm 1994 och har sedan dess haft en framgångsrik tillväxtresa både i Sverige och internationellt. Under 2020 valde företaget att satsa ytterligare på sin tillväxtresa i samband med att man rullade ut ett helt nytt flexibelt kafékoncept med mobila lösningar och nya produkter. Under 2021 har man för avsikt att öppna upp ca femton kaféer runt om i Sverige, och minst det dubbla utanför Sveriges gränser.

Kaféet ligger på Kammakartorget 7, och har öppet vardagar kl 10-18, på helgerna kl 10-16.

Kontakt angående franchise: Jimi Metz, Franchisechef, 070-760 71 19