Waynes nya kafé i Gallerian återfinns en rulltrappa upp på andra våningen från entrén via Hamngatan. Den ljusa lokalen erbjuder en avskärmad miljö med en mysig uteservering på balkongen utanför kaféet. En lugn oas i kontrast till huvudgången på entréplanet nere i Gallerian, där uppskattningsvis 18 miljoner besökare passerar varje år.

Mats Hörnell, VD på Waynes, berättar om det nya kaféet:

– Vi vill erbjuda en plats för avkoppling och en möjlighet att vila fötterna. En lugn miljö, oavsett om man vill jobba eller bara fika. Tack vare vår balkong kan gästerna också blicka ner mot folkmyllret medan de njuter av sin ekologiska fika.

Kaféöppning i en speciell tid

Gallerian har länge varit ett intressant läge för Waynes. Det är också förklaringen till att den svenska kafékedjan väljer att öppna sitt kafé trots de speciella omständigheter som råder just nu.

Waynes nya, prisbelönta koncept kommer dessutom väl till pass.

– Det känns bra att vi får visa upp vårt nya kafékoncept – som även uppmärksammats utanför landets gränser, för fler gäster. Det förtydligar verkligen vilka vi är och vad vi erbjuder. Sen är det inte bara ett kafé för de som vill ta en paus, utan vi erbjuder dessutom ett stort utbud av färdigförpackad mat som du snabbt och enkelt kan ta med dig, oavsett om du är sugen på en matig sallad, en frukostfralla eller en ekologisk kaffe. Du kan även beställa och betala i förväg via vår app, och själv bestämma när det passar dig att hämta din beställning.

Gallerian med stort G

Mats Hörnell delar med sig av tankarna om att finnas i just Gallerian:

– Vi är väldigt glada över det nya kaféet. Det är en etablering som vi har jobbat på länge och här vill vi vara. Det är gallerian med stort G, som till och med gett upphov till ordet galleria som vi använder det idag.

– För oss är det dessutom roligt att vara en del av Gallerians jättelyft. Nu när allt står klart är det superfräscht, med en fin mix av olika hyresgäster som tillsammans stärker Gallerian till att bli en självklar destination.