Fika för psykisk hälsa

Nu är vi äntligen igång med vårt samarbete med organisationen Mind på våra kaféer. Tillsammans vill vi lyfta ett ämne som berör många, psykisk ohälsa. För varje såld Mind-mugg går 2 kr till Mind och för varje såld morotskaka går 3 kr till Mind. Med intäkterna från initiativet kommer Mind att fortsätta ta emot samtal i sina stödlinjer från människor i kris. Samtal som kan vara skillnaden mellan liv och död.

Läs mer

””Mind vill minska skam och stigma kring att må dåligt psykiskt och öka förutsättningarna för psykiskt välbefinnande för alla.”

Mind

Under maj månad inleder vi  vårt samarbete med organisationen Mind på våra kaféer. Tillsammans vill vi lyfta ett ämne som berör många, psykisk ohälsa. Så här presenterar Mind initiativet vi samarbetar kring:

”Mind vill minska skam och stigma kring att må dåligt psykiskt och öka förutsättningarna för psykiskt välbefinnande för alla. Under maj månad lyfter vi därför samtalet som motkraft till psykisk ohälsa. Vi kallar det för varmprat och till skillnad från kallprat betyder det samtal där vi  lyssnar och pratar med varandra om det som berör oss på riktigt. Vi vet hur viktigt ett sådant samtal kan vara för den som lider psykiskt. Varmpratskorten är en hjälp att starta ett varmt samtal. En liten insats som kan ha avgörande betydelse för det psykiska välbefinnandet.”  

För varje såld Mind-mugg går 2 kr till Mind och för varje såld morotskaka går 3 kr till Mind. Minds varmpratskort kommer finnas tillgängliga att köpa på våra kaféer. Med intäkterna från initiativet kommer Mind att fortsätta ta emot samtal i sina stödlinjer från människor i kris. Samtal som kan vara skillnaden mellan liv och död.