– Vi har stora förväntningar på den tyska marknaden. Tyskland ligger långt fram när det gäller hållbarhet och krav på ekologiska produkter och – precis som svenskarna – så älskar tyskarna kaffe. Här har vi dessutom ett fantastiskt bra läge till snabb expansion med hjälp av våra tyska ägare som kan marknaden, säger Mats Hörnell, VD på Wayne’s Coffee.

Det första Wayne’s Coffee öppnade på Kungsgatan i Stockholm år 1994. Under 2016 blev hela kedjan KRAV-certifierad och året därpå blev man Årets Franchisekedja.

Med öppningen i Tyskland idag finns 126 Wayne’s Coffee-kaféer i nio länder.

– De senaste åren har vi öppnat många nya kaféer i Sverige och ambitionen är att öka expansionstakten ytterligare. Den största utmaningen just nu är att hitta bra lokaler och rätt partners, säger Mats Hörnell och fortsätter:

– Vi arbetar också hårt med att fortsätta sprida den fantastiska svenska kaffekulturen ut i världen, och där har vi utöver Tyskland bland annat öppnat i Vietnam, UK och Jordanien de senaste åren. Intresset från andra länder för vårt koncept är stort och vi tittar hela tiden på nya länder.

Det första Wayne’s Coffee-kaféet i Tyskland slog upp dörrarna den 19 oktober. Kommande två öppningar sker de närmaste två veckorna. De tre kaféerna ligger i närheten av München, vid servicestationer längst motorvägen.

– Vår strategi för Tyskland är att öppna ytterligare kaféer i liknande lägen längs Autobahn för att sedan fortsätta expansionen in mot städerna, säger Mats Hörnell.

För mer information, kontakta:

Mats Hörnell, VD Wayne’s Coffee, 073-813 99 00