Historiska ögonblick

1994

Vårt första kafé öppnar på kungsgatan 14 I centrala stockholm. Det första I kedjan, men också det första kaféet I hela sverige att servera latte.

1997

Vi satsar på ett franchisekoncept, samtidigt som vi tar vårt första steg utanför stockholm. Kaféet som öppnas ligger I uppsala.

1999

För första gången korsar vi sveriges gräns. Expansionen fortsätter I grannlandet Finland, där vi öppnar ytterligare ett kafé.

2001

För att uppmärksamma baristakonsten lanserar vi sveriges första tävling I sitt slag: Waynes Barista Cup.

2005

Internet slår igenom med full kraft på Waynes. Det här är året när vi lanserar fritt internet på samtliga kaféer I Sverige.

2008

Finland får sällskap av Norge, som ytterligare ett nordiskt land I Waynes-familjen. Samtidigt blir vårt kaffe certifierat av Rainforest Alliance.

2010

Redan 1994 var vi först med att servera caffè latte I Sverige. Nu gör vi om samma sak I Saudiarabien, med öppnandet av vårt första kafé I landet.

2015

Vi är först med att servera ekologisk baristamjölk.

2017

Vi utnämns till ”Årets Franchisekedja 2017” på Grand Hôtel I Stockholm. Bland annat för vårt målmedvetna arbete för ökad hållbarhet. Samma år lanserar vi också supercino, som förenar det bästa av två världar. Supernyttiga växter och den härliga känslan av en cappuccino.

2018

Vi öppnar våra första kaféer I Vietnam och Tyskland.

2019

Det första Waynes Coffee I Kina invigs på West Nanjing Road i centrala Shanghai.

2020

Waynes logotyp uppdateras för första gången på 25 år, vi går från att vara Wayne’s Coffee till att bli Waynes, och vi lanserar en helt ny kafédesign. Vi lanserar dessutom en ny medlemsklubb – Waynes Vänner, samt en digital beställnings- och betalfunktion.