Fika för psykisk hälsa

Under maj månad inleder vi på Waynes Coffee vårt samarbete med organisationen Mind på våra kaféer. Tillsammans vill vi lyfta ett ämne som berör många, psykisk ohälsa. Så här presenterar Mind initiativet vi samarbetar kring:

”Mind vill minska skam och stigma kring att må dåligt psykiskt och öka förutsättningarna för psykiskt välbefinnande för alla. Under maj månad lyfter vi därför samtalet som motkraft till psykisk ohälsa. Vi kallar det för varmprat och till skillnad från kallprat betyder det samtal där vi lyssnar och pratar med varandra om det som berör oss på riktigt. Vi vet hur viktigt ett sådant samtal kan vara för den som lider psykiskt. Varmpratskorten är en hjälp att starta ett varmt samtal. En liten insats som kan ha avgörande betydelse för det psykiska välbefinnandet.”

Tillsammans med våra franchisetagare och medarbetare på våra kaféer kommer vi att bidra till Minds viktiga arbete. För varje såld Mind-mugg går 2 kr till Mind och för varje såld morotskaka går 3 kr till Mind. Minds varmpratskort kommer finnas tillgängliga att köpa på våra kaféer. Med intäkterna från initiativet kommer Mind att fortsätta ta emot samtal i sina stödlinjer från människor i kris. Samtal som kan vara skillnaden mellan liv och död.

”Vi på Waynes är otroligt stolta över att vara en del av Minds kampanj ”Varje samtal räknas”. Vi ser verkligen synergier i hur vi tillsammans kan kämpa mot psykisk ohälsa och skapa ett klimat som bidrar till djupare samtal. Vi vill att våra kaféer ska vara en naturlig mötesplats som uppmuntrar till varma samtal. Jag tror också att vi inom servicebranschen fyller en stor roll i många människors vardag, bara genom att bemöta våra gäster med ett leende och med en hälsning. Tillsammans ska vi se till att lyfta samtalets kraft och hjälpa Mind att fortsätta ta emot samtal.” Jenny Bäcklin, Marknadschef på Waynes Coffee

Läs mer om kampanjen ”Varje samtal räknas”

Kontaktperson:

Jenny Bäcklin, Marknadschef på Waynes Coffee. Jenny.backlin@waynescoffee.com