Det nybyggda kaféet ligger på bästa läge i Sala, i korsningen Rådmansgatan/Bergsmansgatan, alldeles intill Stora torget. Här inbjuds man till goda luncher och trevliga fikastunder, antingen inne i kaféet eller på den stora uteserveringen. Franchisetagare är Ramazan Kizil, som tidigare har drivit Waynes i Borlänge, och som efter en tid utanför kedjan valt att komma tillbaka och satsa på Waynes i Sala.

– Jag tycker det känns väldigt kul att vara tillbaka på Waynes igen. Det har varit en paus från kaféverksamhet men nu ser jag framemot att få servera Salaborna ekologiskt kaffe, riktigt gott fika och ett brett utbud av olika lunchalternativ. Vi har ett jättefint läge och jag ser verkligen fram emot att få öppna upp. Vi har ett brett utbud, med mycket ekologiska produkter, så man kan alltid hitta något som passar alla i familjen.

En hållbar mötesplats

För Mats Hörnell, VD på Waynes, är det självklart att sätta hållbarheten främst.

– Vi jobbar medvetet med hållbarhet och vill vara med och driva den utvecklingen framåt. Vi vet att våra gäster värdesätter vårt breda utbud av ekologiska produkter, vi har endast ekologiskt och KRAV-märkt kaffe och te, samt att vi sedan länge jobbar med återvinningsbart engångsmaterial. Jag vill påstå att vi är den kafékedja i Sverige som har kommit allra längst i det här arbetet, säger Mats Hörnell

Varva ner på Wayne’s Coffee

Waynes ser sig själva som en mötesplats för olika tillfällen.

– Vi vill vara en plats där du kan sätta dig ner med en kopp ekologiskt kaffe och njuta en stund för dig själv, lika väl som en mötesplats för vänner och familj som vill avnjuta en ekologisk fika, förklarar Mats Hörnell.

Kaféet passar för både små och stora sällskap, med många sittplatser inne i kaféet samt en stor uteservering utanför kaféet.