Planerna på en etablering i Täby Centrum har funnits under en längre tid. Det berättar Mats Hörnell som är VD på Wayne’s Coffee:

– Etableringen i Täby Centrum känns extra kul eftersom vi har haft ögonen på den här platsen under längre tid. Det är en av Sveriges största köpcentrum med 260 butiker och restauranger, så för oss är det självklart att finnas här.

Hittat den perfekta lokalen

Att det nu har blivit rätt tillfälle att etablera Wayne’s Coffee beror på att företaget har väntat på att den rätta lokalen ska bli ledig. Och denna lokal har man nu funnit, säger Mats Hörnell:

– Wayne’s Coffee fortsätter med nyöppningar i Sverige och runt om i världen. Men för oss är det lika viktigt att det blir rätt varje gång. Att vi verkligen tror på varje nytt kafé. Och i det här fallet har vi hittat en perfekt plats.

Kaféet ligger i en 169 kvadratmeter stor lokal på markplan. Eftersom det även tidigare funnits ett kafé här är det en klassisk plats att vila benen och ta en fika på, fortsätter Hörnell:

– Det är bara bra att det har drivits kafé här. Det betyder att det är enklare för folk att hitta hit, och att vi kan få erbjuda dem en ännu bättre upplevelse.

För shoppingtrötta fötter

En sak som skiljer det nya kaféet från de andra i Täby Centrum är det avskilda läget. Det är idealiskt för besökare som vill slå sig ner och vila sina trötta fötter en stund, och samtidigt vill kunna fika i lugn och ro. Mats Hörnell utvecklar resonemanget:

– Kaféet ligger på en plats där många människor passerar, men den erbjuder ändå en lugnare miljö. För besökare är det en perfekt chans att ta igen sig och ladda batterierna under sitt shoppingbesök.

Franchisetagare ska driva kaféet

Det är så klart inte bara lokalen som är viktig för att lyckas med det nya kaféet. Wayne’s Coffee i Täby Centrum kommer, liksom de flesta av Wayne’s kaféer, att drivas av en franchisetagare – i detta fall Adhba Shakir. Mats Hörnell kommenterar valet av franchisetagare:

– Adhba är en driven och engagerad person. Dessutom har hon en stark relation till Wayne’s Coffee, eftersom hon driver flera Wayne’s sedan tidigare. Vi känner oss därför övertygade om att Adhba kommer att lyckas jättefint även med detta kafé.

* * *

För mer information, kontakta

Mats Hörnell, VD Wayne´s Coffee, 073-813 99 00