Det nybyggda kaféet ligger på bästa läge i Valbo Köpcenter, och inbjuder till en skön paus under shoppingen. Franchisetagare Mohammad Abdullah ser fram emot att få servera gallerians besökare gott ekologiskt kaffe och fika. Kaféet blir hans andra i kedjan, då han sedan tidigare driver Waynes i Sandviken.

– Det känns jättekul att äntligen få öppna! Vi har varit redo sedan i mars men valt att avvakta pga rådande omständigheter. Vi har ett jättefint läge och jag ser verkligen fram emot att få öppna upp och möta shoppingsugna och fikasugna gäster. Vi har ett brett utbud, med mycket ekologiska produkter, så man kan alltid hitta något som passar hela familjen.

En hållbar mötesplats

För Mats Hörnell, VD på Waynes, är det självklart att sätta hållbarheten främst.

– Vi jobbar medvetet med hållbarhet och vill vara med och driva den utvecklingen framåt. Vi vet att våra gäster värdesätter vårt breda utbud av ekologiska produkter, vi har endast ekologiskt och KRAV-märkt kaffe och te, samt att vi sedan länge har plockat bort plast i engångsmaterialet. Jag vill påstå att vi är den kafékedja i Sverige som har kommit allra längst i det här arbetet, säger Mats Hörnell

Varva ner på Wayne’s Coffee

Waynes ser sig själva som en mötesplats för olika tillfällen.

– Vi vill vara en plats där du kan sätta dig ner med en kopp ekologiskt kaffe och njuta en stund för dig själv, lika väl som en mötesplats för vänner och familj som vill avnjuta en ekologisk fika innan de shoppar vidare, förklarar Mats Hörnell.

Kaféet passar för både små och stora sällskap, med sittplatser inne i kaféet samt en separat sittplatsdel i anslutning till kaféet.