– Det händer massor i Helsingborg just nu, inte minst på Söder. Stadsdelen utvecklas och byggs ut och centrumet SöDER kommer att bli en given mötesplats från morgon till kväll. Det känns riktigt bra att vi öppnar vårt fjärde kafé i staden just här, säger Mats Hörnell, VD på Wayne’s Coffee.

Söder är en del av Helsingborgs största stadsutvecklingsprojekt H+ med flera hundra nya bostäder, arbetsplatser och studentcentrum. Gamla Söderpunkten har genomgått en förvandling och öppnar den 26 oktober som SöDER, ett nytt stadsdelscentrum med fokus på upplevelser i form av mat, dryck och nöje samt service och vardagliga ärenden. Här hittar man allt från livsmedel och apotek till restauranger, kaféer, barer, bowling, gym och biograf.

– Vi är väldigt glada att Wayne’s Coffee etablerar sig på SöDER. Det är ett medvetet kafé som ställer höga krav på sina varor och som har en fantastisk trivselfaktor. Kaféet kommer att bli en mysig oas för helsingborgarna som vill stanna upp i vardagen och avnjuta en god fika eller lunch, säger Alexandra Werder Hallonkvist, centrumledare för SöDER.

Det första Wayne’s Coffee öppnade i Stockholm år 1994. Under 2016 blev hela kedjan KRAV-certifierad och året därpå blev man Årets Franchisekedja. Med öppningen på SöDER finns 88 Wayne’s Coffee-kaféer i Sverige och totalt 122 kaféer i åtta länder.

I Helsingborg finns sedan tidigare tre kaféer: Väla, Järnvägsgatan och Rådhustorget. Kaféet på SöDER öppnas av befintliga franchisetagare och blir deras tredje kafé i Helsingborgsområdet. Adelina Abazi, tidigare på Wayne’s Coffee i Väla, blir store manager på SöDER:

– Det ska bli jättekul att öppna det nya kaféet för SöDERs besökare! På Wayne’s finns något för alla: frukostar, hälsosamma luncher och ett stort utbud av gott fika. Dessutom är en stor del av produkterna ekologiska, säger Adelina Abazi.

Öppningen av Wayne’s Coffee SöDER sker den 25 oktober i samband med VIP-kväll för speciellt inbjudna. Den 26 oktober klockan 12.00 öppnar kaféet upp för allmänheten. Då klipper Adelina Abazi band tillsammans med en representant för Wayne’s Coffee centralt.

Fakta Wayne’s Coffee Söder
– Kaféet har plats för 74 platser inomhus och 20 utomhus
– Öppettider: vardagar 7:00-21:00, lördagar 9:00-21:00 och söndagar 10:00-21:00- Liksom alla övriga Wayne’s Coffee i Sverige är kaféet KRAV-märkt

Här kan du läsa mer om Söder och öppningen den 26 oktober.

För mer information, kontakta gärna:Mats Hörnell, VD Wayne’s Coffee, mats.hornell@waynescoffee.com, 073-813 99 00

Alexandra Werder Hallonkvist, Centrumledare SöDER, Jefast, 042-36 12 03