– Jag har själv saknat ett riktigt bra kafé i Vetlanda och jag vet att många andra också har gjort det. Nu ser jag verkligen fram emot att få öppna dörrarna och hälsa alla hjärtligt välkomna. Här kommer det att finnas något för alla, oavsett om man är på jakt efter den ultimata fikan eller en hälsosam lunch, säger Michelle Andersson, franchisetagare till nya Wayne’s Coffee i Vetlanda.

Det första Wayne’s Coffee öppnade i Stockholm år 1994. Under 2016 blev hela kedjan KRAV-certifierad och året därpå blev man Årets Franchisekedja. Med öppningen i Vetlanda finns cirka 125 Wayne’s Coffee-kaféer i åtta länder. Michelle Andersson, som själv kommer från Vetlanda, är med sina 21 år kedjans yngsta franchisetagare någonsin.

– Det känns fantastiskt kul att kunna erbjuda Vetlandaborna gott KRAV-märkt fika, samtidigt som vi bidrar till det lokala näringslivet och skapar arbetstillfällen för andra unga. Hittills har jag anställt fyra duktiga medarbetare som är mellan 18 och 26 år, och vi kommer antagligen att anställa ytterligare någon, berättar Michelle Andersson.

Öppningen sker den 23 augusti klockan 10.00 då Michelle Andersson klipper band tillsammans med en representant för Wayne’s Coffee centralt. Då öppnar också dörrarna för alla fikasugna Vetlandabor.

– Det är alltid extra roligt att få öppna ett Wayne’s Coffee på en helt ny ort. Den här gången ser vi dessutom fram emot att få samarbeta med en ovanligt ung och driven entreprenör, säger Mats Hörnell, VD på Wayne´s Coffee.

Fakta Wayne’s Coffee Vetlanda:
– 
Kaféet rymmer 80 personer inomhus och på uteserveringen finns plats för ytterligare gäster
– Öppettider: Vardagar 10:00-19:00, lördagar 10:00-17:00 och söndagar 11:00-15:00 – Adress: Vitalagatan 3A, 574 32 Vetlanda

För mer information, kontakta gärna:Mats Hörnell, VD Wayne’s Coffee, mats.hornell@waynescoffee.com, 073-813 99 00 Michelle Andersson, franchisetagare Wayne’s Coffee i Vetlanda, 073-719 34 26