Wayne’s Coffee fortsätter sin expansion i Mellanöstern. Redan 2010 öppnade den populära svenska kafékedjan sitt första fik i Saudiarabien. Och nu kan alltså Wayne’s välbekanta blåvita skylt skådas även i grannlandet Jordanien. Därmed finns Wayne’s Coffee i totalt sju länder i Europa och Mellanöstern.

Mats Hörnell, vice VD på Wayne’s Coffee, är mycket positiv till öppningen på en ny marknad:

– Efter succén med vårt koncept i Saudiarabien är vi glada över att följa upp framgången i Jordanien. Det är ett viktigt land för oss. Och efter öppningen i början av 2017 har vi stora förhoppningar på att fortsätta expansionen med fler marknader i Mellanöstern.

Rätt franchisetagare en nyckel till framgång

Enligt Mats Hörnell förklaras framgången bland annat av Wayne’s Coffees franchise-koncept, där lokala eldsjälar driver de nya kaféerna och förvaltar varumärket.

– Vår nya Master Franchisetagare är en professionell partner som kommer att implementera vårt unika koncept och göra allt för att skapa en stark lokal närvaro.

Inspirationen – en svensk fika i Saudiarabien

Den populära kafékedjan från Sverige finns redan i sex länder. Förutom hemlandet går det att besöka Wayne’s Coffee i Norge, Finland, Estland, Cypern samt Saudiarabien. Och nu läggs alltså ett sjunde land till listan.

Den lokala partnern till Wayne’s Coffee i Jordanien är Ghassan Taha. Familjen Taha driver företag inom säkerhetsbranschen, bland annat i Jordanien, Dubai och Saudiarabien – och har imponerats av Wayne’s koncept och framgångar i Saudiarabien.

Familjen representeras av företaget Jordan Victory Trading Company, där Shaher A. Al-Hawamdah är VD:

– Vi är glada och hedrade över möjligheten att få bli Master Franchisetagare för Wayne’s Coffee i Jordanien. Samarbetet med Wayne’s Coffee International kommer att ta det unika svenska ”fika”-konceptet till en ny marknad och ge våra gäster en helt ny och spännande upplevelse.

En avslappnande plats för vänner och familj

– Vårt fokus kommer vara att erbjuda ett exceptionellt kaffe och ett brett utbud av hälsosam mat i en miljö där gästerna känner sig välkomna, kan slappna av och umgås med familj och vänner. Och det är precis vad Wayne’s Coffee står för, säger Shaher A. Al-Hawamdah.

För mer information:

Mats Hörnell, Vice VD, Wayne´s Coffee

mats.hornell@waynescoffee.com

Tel. + 46 8 402 17 20

Mobil. + 46 73 813 99 00