Waynes Coffee får ny vd

 

Den 1 november tillträder Alistair Burrows tjänsten som vd för Waynes Coffee. Han tar över efter Fredrik Holmstedt som haft ett interimistiskt vd-förordnande under det senaste året. Alistair kommer närmast från tjänsten som COO på Waynes och har dessutom gedigen erfarenhet av att bygga starka franchisekedjor från ett antal andra organisationer, bland annat O’Learys.

 

”Jag känner mig otroligt stolt över den hängivenhet och det engagemang som Waynes franchisetagare visar. Det finns ett fokus på att alltid leverera exceptionell service och kvalitet till våra gäster. Det engagemanget är avgörande då det ju är den lokala kaféägarens framgång som gör oss framgångsrika som kedja. Mitt fokus som nytillträdd vd kommer att ligga på försäljningsfrågor, på att ytterligare vässa Waynes erbjudande och på att bygga ett ännu starkare franchisesystem för support av den verksamhet som drivs lokalt på varje kafé”, säger Alistair Burrows.

 

Waynes var den första svenska kafékedjan och grundades i Stockholm 1994. Sedan dess har kedjan haft en framgångsrik tillväxtresa både i Sverige och på den internationella marknaden. Målet är att skapa mysiga kaféer med blicken mot omvärlden och rötterna i svensk fikakultur. Kaféerna drivs av människor som medvetet fortsätter att utveckla fikaupplevelsen. Alltid med ekologiskt kaffe, vällagad mat och nybakat. Idag finns ett sjuttiotal kaféer i Sverige och internationellt finns Waynes på platser så långt bort som Jordanien, Saudiarabien och Vietnam.