För 20 år sedan förändrade Wayne’s Coffee sättet som svenskarna dricker kaffe. Nu gör den rikstäckande kafékedjan det igen. I dagarna lanserar Wayne’s den varma drycken Supercino: en helt koffeinfri och växtbaserad variant av cappuccino.

Går det att lära svenskarna att fika på ett nytt sätt? Svenskarna älskar sitt kaffe. Så mycket att Sverige regelbundet toppar listorna över kaffedrickande länder. Anders Stål, vd och grundare till Wayne’s Coffee, är övertygad om att det går. Och han tror sig dessutom ha funnit det magiska receptet.

– Vi har skapat en dryck som är god, snäll mot miljön och bättre för våra kroppar. Som förenar det bästa av två världar: Supernyttiga växter och den härliga känslan av en cappuccino. Vi kallar den Supercino.

Enligt Anders Stål kan vår kaffekonsumtion på sikt vara svår att upprätthålla. En insikt som har lett till att kafékedjan har tagit sig en lång titt i spegeln.

– Kaffe är inte längre framtiden. I ett globalt klimat som blir allt varmare måste kaffebönorna odlas högre och högre upp. Det innebär mindre skördar och mer arbete med att plocka, vilket är problematiskt.

– Vi har en historia av medvetna ställningstaganden. Wayne’s Coffee var den första kafékedjan i Sverige att KRAV-märkas. Så för oss är det självklart att dra vårt strå till stacken.

– Vi tycker fortfarande att det är ett jättebra sätt att umgås. Vårt kaffedrickande ger oss en anledning att mötas. Vi vill gärna tro att det också bidrar till att vi öppnar oss för varandra. I dagens värld kan vi inte få nog av den varan.

– För 20 år sen hjälpte vi till att förändra sättet som svenskar dricker kaffe. Med lanseringen av Supercino visar vi vägen till framtidens fika.

Anders Stål ser många fördelar med hur vår fikakultur har utvecklats de senaste 20 åren.

Vad är Supercino?

Supercino är det bästa av två världar: Supernyttiga växter och den härliga känslan av en cappuccino. Eftersom det är koffeinfritt slipper man dessutom energidippar.

Vad smakar en Supercino?

Supercino lanseras i fyra smaker: Yoga, som dämpar vardagstressen (med graviola). Matcha, en riktig hälsokur (proppfull med antioxidanter). Hampa & kakao, perfekt för dig som tränar (rik på hampaprotein). Rödbeta & kanel, naturligt söt (hjälper till med uthålligheten).