De senaste fyra åren har Wayne’s Coffee engagerat sig i kampen mot cancer. Förra året samlade Wayne’s tillsammans med sina gäster in 327 480 kr till stöd för forskningen. I år är målet att slå detta genom att samla in över 400 000 kr. Hittills har Wayne’s samlat in 1 118 840 kr till svensk cancerforskning.

Vd:n på Wayne’s, Mats Hörnell, säger så här om engagemanget:

– Alla hos oss är väldigt engagerade i Cancerfondens Rosa bandet-kampanj, och det känns väldigt bra att som rikstäckande företag kunna göra en insats som når ut till så många. Vi är för femte året i rad med och gör skillnad på riktigt för svensk cancerforskning.

Initiativet ”Fika för livet” pågår från den 24 september till den 11 november. Samtliga 87 kaféer i Sverige är med och bidrar till insamlingen.

Produkterna som genererar bidrag till Cancerfonden är alla varma drycker, ingefärashots samt en råboll med hallon och lakrits. Upp till tre kronor per såld produkt går direkt till Cancerfonden. Alla varma drycker serveras dessutom i en särskilt framtagen rosa mugg för att sprida uppmärksamhet och engagemang, och naturligtvis för att öka bidragen.

– Vi är väldigt stolta över varje krona som vi kan bidra med till forskningen. De senaste åren har vi hjälpt till att öka uppmärksamheten för Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj och vi ser fram emot att göra ett ännu bättre jobb i år, säger Mats Hörnell.

Rosa måndag den 1 oktober

För att öka genomslaget i kampanjen har Wayne’s i år bestämt sig för att släppa loss engagemanget utanför sina kaféer. Den 1 oktober inträffar det som Wayne’s själva kallar för ”Rosa måndag”, en dag då personalen från alla svenska kaféer ger sig ut på gatorna för att väcka extra uppmärksamhet för kampanjen hos fler än de egna gästerna.

– I år vill vi ta vara på engagemanget i företaget lite extra genom att hitta ett nytt sätt för alla att engagera sig, på samma gång som vi bidrar till att Rosa Bandet får ökad uppmärksamhet. Rosa måndag tycker jag är ett perfekt sätt att göra det på, säger Mats Hörnell.

För mer information, kontakta

Vd Mats Hörnell, 073-813 99 00, mats.hornell@waynescoffee.com

Om Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj

  • Kampanjen genomförs i oktober varje år för att finansiera cancerforskning, sprida kunskap om cancerprevention och bröstcancer samt bedriva påverkansarbete. I Sverige har kampanjen pågått sedan 2003 och har fram till 2017 sammanlagt samlat in 759 miljoner kronor.
  • Initiativet har sitt ursprung i New York, där Susan G. Domen Breast Cancer Foundation hösten 1991 delade ut rosa bandet till deltagarna i sitt ”Race for the cure”.
  • Rosa Bandet är i dag en internationell symbol för kampen mot bröstcancer, som varje år under oktober – den internationella bröstcancermånaden – förenar och engagerar människor över hela världen.