Wayne’s Coffee fortsätter sin expansion i Europa. Redan 2010 öppnade den populära svenska kafékedjan sitt första fik utanför Sverige. Och nu kan alltså Wayne’s välbekanta blåvita skylt skådas även i Storbritannien. Därmed finns Wayne’s Coffee i totalt sju länder i Europa och Mellanöstern.

Mats Hörnell, vice VD på Wayne’s Coffee, är förstås mycket positiv till öppningen på en ny större marknad:

– Efter succén med vårt koncept på flera marknader utanför Sverige är vi glada över att följa upp med etablering i Storbritannien. Det är ett viktigt land för oss. Och efter öppningen under 2017 har vi stora förhoppningar på att fortsätta expansionen med fler marknader runt om i Europa och övriga världen.

Rätt franchisetagare en nyckel till framgång

Enligt Mats Hörnell förklaras framgången bland annat av Wayne’s Coffees starka franchise-koncept, där lokala partners driver de nya kaféerna och förvaltar varumärket.

– Vår nya Master Franchisetagare är en mycket professionell partner som kommer att implementera vårt unika koncept och göra allt för att skapa en stark lokal närvaro över hela marknaden.

Inspirationen – en svensk fika i Storbritannien

Den populära kafékedjan från Sverige finns redan i sex länder. Förutom hemlandet går det att besöka Wayne’s Coffee i Norge, Finland, Cypern, Jordanien samt Saudiarabien. Och nu läggs alltså ett sjunde land till listan.

Den lokala partnern till Wayne’s Coffee i Storbritannien är en grupp investerare som leds av familjerna Karim och Akhtar. Tillsammans med duktiga franchisetagare ska de expandera Wayne´s koncept på marknaden. Familjerna är redan verksamma på flera platser i Europa och mellanöstern inom bland annat restaurang och fastighetsutveckling.

Familjen representeras av företaget Four Stars Coffee LTD, där Adnan Karim är VD:

– Vi är glada och hedrade över möjligheten att få bli Master Franchisetagare för Wayne’s Coffee i Storbritannien. Samarbetet med Wayne’s Coffee International kommer att ta det unika svenska ”fika”-konceptet till en ny marknad och ge våra gäster en helt ny och spännande upplevelse. Avgörande för vårt val av företag och varumärke har varit Wayne´s Coffees genuina fokus på hållbarhet och ekologiska och hälsosamma produkter.

En avslappnande plats för vänner och familj

– Vårt fokus kommer vara att erbjuda ett exceptionellt kaffe och ett brett utbud av hälsosam mat i en miljö där gästerna känner sig välkomna, kan slappna av och umgås med familj och vänner. Och det är precis vad Wayne’s Coffee står för, säger Adnan Karim.

För mer information:

Mats Hörnell, Vice VD, Wayne´s Coffee

mats.hornell@waynescoffee.com

Tel. + 46 8 402 17 20

Mobil. + 46 73 813 99 00