– Vi väljer att etablera oss i Kongahälla Center eftersom vi tror på både läget och på köpcentrumets profil. Över 10 000 människor kommer att ha gång- och cykelavstånd till vårt nya kafé, och centrumet ligger dessutom strategiskt placerat utmed E6 bara en dryg kvart från Göteborg, säger Mats Hörnell, VD på Wayne’s Coffee.

Kongahälla Center blir ett regionalt köpcentrum i centrala Kungälv med plats för 100 butiker, verksamheter och service. Det är Västsveriges största köpcentrumsatsning på över 10 år. I direkt anslutning till centrumet byggs 900 lägenheter, förskola och ett nytt resecentrum. Totalt i Kungälv planeras för ytterligare 3600 bostäder. Centrumet har även tecknat hyresavtal med Västra Götalandsregionen för en unik satsning på vård och hälsa.

– Kongahällas satsning på ett särskilt hälsokluster går helt i linje med vårt koncept med ekologiska produkter och hälsosamma alternativ. En fika ska inte bara smaka gott, den ska också göra gott, säger Mats Hörnell.

Det första Wayne’s Coffee öppnade i Stockholm år 1994. Under 2016 blev hela kedjan KRAV-certifierad och året därpå blev man Årets Franchisekedja. Idag finns 87 Wayne’s Coffee i Sverige och totalt 130 kaféer i 9 länder.

Kaféet i Kongahälla Center blir kedjans tredje öppning i Göteborgsregionen på kort tid.

– Med det nya kaféet stärker vi vår position på västkusten ytterligare. Vi ser stor potential för ännu fler kaféer i regionen och vi kikar hela tiden efter nya bra lägen och franchisetagare, avslutar Mats Hörnell.

Öppningen av Kongahälla Center är planerat till mars 2019

Fakta Wayne’s Konghälla Center
– Kaféet har plats för 50 gäster
– Öppettider: vardagar 7:00-20:00, helger 10:00-18:00- Liksom alla Wayne’s Coffee i Sverige är kaféet KRAV-märkt
– Här finns frukostar, hälsosamma luncher och ett stort utbud av gott fika

För mer information, kontakta gärna:

Mats Hörnell, VD Wayne’s Coffee, mats.hornell@waynescoffee.com, 073-813 99 00

Niclas Ahlestål, Head of Expansion Wayne’s Coffee, niclas.ahlestal@waynescoffee.com, 070-202 69 39