Årets upplaga av tävlingen är den tolfte i ordningen. Och glädjande nog har alltså svenska Wayne’s Coffee nominerats. Denna gång i kategorin för den bästa kafékedjan i Norden.

Ekologiskt arbete lönar sig

Mats Hörnell, VD på Wayne’s Coffee, ser utnämningen som en bekräftelse på det långsiktiga arbete som genomförs i företaget:

– Vi har alltid jobbat hårt med att leva upp till vår ekologiska, lokalproducerade profil. Den enda skillnaden är att genomslaget idag är så mycket större. Det syns, märks och låter sig smakas i stort sett i varje liten del av vårt sortiment. Och att vi är den enda KRAV-märkta kafékedjan i Sverige är ytterligare ett bevis på det.

– För min del ser jag nomineringen som ett bevis på att uthållighet lönar sig. Den ultimata fikan är inte bara god för stunden, utan också god mot planeten. Jag tror att det blir extra tydligt på vår hemmamarknad, där folk känner oss. Alla vet att vi menar allvar.

Tävling i Dubai

The European Coffee Awards går av stapeln på Waldorf Astoria i Dubai. Tävlingen avgörs genom att medlemmar i branschen själva får göra sin röst hörd, genom att stödja företag som de anser utgör förebilder.

Ordet förebild har en specifik betydelse för VD Mats Hörnell:

– Vi håller så klart tummarna för att vi ska vinna. Men det är inte bara för chansen att få skryta om hur bra vi är, utan för att vi ska kunna agera förebilder. Helst av allt vill vi påverka hela branschen att följa vårt exempel och gå i samma riktning. Världen behöver fler planetskötare.

För mer information, kontakta:

Mats Hörnell, VD Wayne´s Coffee, 073-813 99 00