Mats Hörnell, VD på Waynes, berättar hur det kommer sig att man startar kafé just på Nya Karolinska i Solna:

– Det händer mycket spännande kring Nya Karolinska i Solna just nu. Hagastaden byggs ihop med nya byggnader, hotell, butiker och tunnelbana. Vi ser hela området som en intressant och dynamisk plats med mycket folk i rörelse och en plats där vi gärna vill vara.

En plats att vila fötterna

Det nya kaféet erbjuder både en plats för vila och ett stort utbud av färdigpackad mat som är lätt att ta med sig. Förhoppningen är att det kommer att upplevas som ett välkommet tillskott för alla som vistas på sjukhuset – patienter, anställda och besökare. Mats Hörnell förklarar:

– Waynes är en plats där du kan få en stunds lugn och ro och ta en god och avkopplande fika. Vi tror att det behövs lite extra mycket på ett sjukhus. Kaféet är ljust, med stora glasfönster och ingång från Eugeniavägen, samt en ingång inifrån sjukhuset.

Nytt smart kafékoncept

Kaféet lanseras i Waynes nya koncept. För gästerna innebär det flera välkomna nyheter, säger Mats Hörnell:

– Hållbarhet och det svenska ursprunget är något som får en ännu mer framträdande roll på kaféet. Det mesta blir enklare, snabbare och smartare för våra gäster.

– Gästerna kommer även att kunna ta med sig mat och fika. För att underlätta har vi skapat en egen del för färdigpackad mat där man kan hämta beställningar som man gjort via vår app, vare sig det är en matig sallad eller en god wrap. Det är förstås praktiskt på ett sjukhus, när man kanske har ont om tid.

Premiär för Waynes den 8 oktober

Den 8 oktober klockan 10 öppnar det nya kaféet. Franchisetagare är Mahmoud Kreydieh, som sedan tidigare driver ett framgångsrikt Waynes i Sundbyberg.

– Jag har varit med i kedjan ett tag, och det känns lite extra spännande att få öppna ett Waynes i det nya konceptet. Vi ligger helt rätt i tiden med mobila beställningar och betalningar, och det känns även fint att kunna erbjuda sjukhuspersonal och besökare till sjukhuset en plats för avkoppling.

Kaféet ligger på Eugeniavägen 19, och kommer att ha öppet vardagar kl 06.30-19, samt 09-17 på helgerna.