Mats Hörnell, vice VD på Wayne’s Coffee, berättar om satsningen i Vietnam.

– Öppningen i Vietnam representerar en milstolpe i vår historia. Tack vare avtalet som vi har tecknat har vi för första gången en närvaro i regionen. Det känns otroligt spännande.

Det avtal som Mats Hörnell nämner är ett master franchise-avtal för expansion i hela Vietnam. Avtalet har tecknats mellan Wayne’s Coffee och Vietnam Oman Investment Joint Stock Company.

Bakom detta partnerskap står den vietnamesiska staten tillsammans med den omanska staten. Tillsammans bildar de ett joint venture-bolag, där Arya Consumer kommer att stå för driften.

Trovärdig hållbarhetsprofil

Mr Dung Dính Nguyen är VD för det nybildade företaget Arya Consumer. Han lyfter fram Wayne’s Coffees hållbarhetsarbete som helt avgörande för affären.

– Wayne’s Coffee har en stark och trovärdig hållbarhetsprofil. Det är perfekt för Vietnam, eftersom vi håller på att bli ett stort och moget kaféland. I takt med att ekonomin utvecklas ökar efterfrågan på kvalitet och hållbarhet. Vi räknar med att Wayne’s Coffee inom kort ska bli rikstäckande i Vietnam.

Någon som kan skriva under på denna motivering är investeringschefen för VOI, Mr Tung Tran.

– Konceptet som Wayne’s Coffee har passar väl in på våra satsningar inom olika delar av den ekologiska kedjan. Förutom vidare investering inom food & beverage kommer vi bland annat att satsa på odling av ekologiska råvaror.

En plattform i regionen

Mats Hörnell förklarar att lanseringen är en del av en Wayne’s Coffees långsiktiga etableringsstrategi, som sträcker sig bortom Vietnam.

– Vi ser långsiktigt på vår närvaro i Sydostasien. Det är därför som det här avtalet är extra viktigt. Det blir ett första steg för att visa att vårt koncept står sig i en kultur som hittills är ny för oss. Det ger oss också en plattform för att etablera oss i närliggande länder i regionen.

Det första kaféet i Vietnam beräknas att öppna under våren 2018.

Dũng Đinh Nguyên

dinhnguyendung@bicinvestment.com

+84 (9) 323 288 88

För mer information, kontakta:

Mats Hörnell, Deputy CEO, Wayne´s Coffee

mats.hornell@waynescoffee.com

Phone: + 46 8 402 17 20

Mobile: + 46 73 813 99 00