Waynes nya kafé flyttar in till öppna och ljusa lokaler inne i gallerian, en lokal med högt i tak och stora glaspartier. Kaféet ligger dessutom i direkt anslutning till några av de viktigaste butikerna.

Idealiskt läge för pendlare och besökare

Enligt Mats Hörnell, VD på Waynes, passar kaféets läge alla slags besökare:

– Waynes kommer att ligga väldigt trevligt till i gallerian bredvid ICA. Vi hoppas att kaféet blir en naturlig plats att vila benen på när man handlat. Och med Roslagsbanan precis utanför fönstret ligger kaféet idealiskt till för alla pendlare som ska ta sig till och från stan.

Nytt smart kafékoncept

I början av året lanserade kedjan ett nytt kafékoncept. Förändringen kommer att märkas i Åkersberga Centrum. Mats Hörnell berättar om tanken bakom det nya konceptet:

– Det svenska ursprunget är något som blir ännu tydligare i kaféet. Vi är också måna om att lyfta fram vår hållbara profil. I konceptet ingår även att möta den ökande efterfrågan på snabbare luncher och möjligheten att ta med sig mat och fika. Därför skapar vi en separat del för färdigförpackad mat samt utlämning för mobila beställningar.

– Du kan beställa och betala din mat och fika i förväg, via vår nya app. Oavsett om du är sugen på en matig sallad, en god wrap eller en enkel kopp kaffe kan beställa det du önskar, betala i appen, och sedan hämta upp din beställning i kaféet och ta med den hem eller till ditt kontor när det passar dig bäst.

Det handlar om mötet mellan människor

Även om det tillkommit nya lösningar för att möta nya beteenden är mötet mellan människor fortfarande kärnverksamheten och den fortsätter man att värna om. Mats Hörnell fortsätter;

– För oss är mötet mellan människor det viktigaste. Vi vill göra det vi kan för att förgylla stunden när man träffas. Waynes är en plats där man kan träffa goda vänner eller få en stund för dig själv, och avnjuta ett stort utbud av ekologiska produkter. Det kommer man naturligtvis kunna göra även i fortsättningen, men vi vill också kunna förgylla möten även om dessa inte sker hos oss. Därför har vi gett en särskild plats till mat och dryck som är färdigförpackad och enkel att ta med när man är på väg.

Letar rätt franchisetagare

Waynes är en franchisekedja där varje kafé drivs av en lokal franchisetagare. Waynes i Åkersberga Centrum öppnar man dock i egen regi, men har stora förhoppningar om att kunna lämna över till en lokal och driven franchisetagare som kan bygga framgångar i centrumet. Mats Hörnell utvecklar;

– Vi väljer ibland att öppna kaféer i egen regi. Det kan bero på att vi hittat ett perfekt läge och inte har möjlighet att invänta en franchisetagare, eller att vi ser möjlighet att bygga upp ett starkt och attraktivt kafé som ger oss större valmöjligheter bland duktiga franchisetagare. Nu fanns inte tiden att invänta en franchisetagare, och det finns därför möjlighet för rätt person att få ta över ett nybyggt kafé på bästa läge i Åkersberga centrum.