Waynes Coffee öppnar sitt första kafé i Nyköping

Den 4 december öppnar Waynes i centrala Nyköping. Det är första gången som Waynes driver ett kafé i staden, men Nyköping har funnits på kartan under en längre tid. Det nya kaféet på Västra Storgatan 10 kommer bland annat att erbjuda ett smart koncept med mobila beställningar och take away.

Mats Hörnell, VD på Waynes, berättar om den nya etableringen i Nyköping:

- Vi har varit nyfikna på Nyköping länge. Det är en spännande stad på flera sätt. Förutom att vara rik på både historia och charm är det en stad som växer.

- Att det tagit lite tid för oss handlar om att vi måste ha det rätta läget, då vår etablering i Nyköping är en långsiktig satsning. Och nu känner vi att vi hittat det och är redo att öppna här.

Fika i hjärtat av Nyköping

Det nya kaféet ligger i hjärtat av Nyköping, på den huvudgata som löper genom gamla stan med sina butiker, kaféer och restauranger. Adressen är Västra Storgatan 10. Själva kaféet ligger i Cityarkaden:

– Waynes ligger i gallerian Cityarkaden, med Cervera och MQ Marqet som grannar. Kaféet ligger på markplan med egen entré mot Västra Storgatan. Det är 100 kvadratmeter stort med en stor yta för sittplatser. Från i vår kommer vi också att ha en uteservering där gästerna kan njuta av sin kaffe i solen, fortsätter Mats Hörnell.

Prisbelönt nytt kafékoncept

Förutom att vara en trevlig plats att träffa vänner på och ta en paus i shoppingen kommer kaféet att kunna bjuda på ett nytt kafékoncept. Mats Hörnell berättar mer:

- Vi har utvecklat vårt kafékoncept för att möta gästernas förändrade beteenden och behov. Nu går det lika bra att köpa med sig det man önskar, oavsett om du är sugen på en matig sallad, en god wrap eller en enkel kopp kaffe. Beställ och betala enkelt via vår app, och hämta sen upp beställningen vid en tidpunkt som passar.

- För gäster som är bekanta med Waynes sen tidigare är det tydligt att vi lyfter fram vårt ursprung och hållbara profil. Vårt nya koncept har även uppmärksammats internationellt och faktiskt vunnit pris för Bästa varumärkesidentitet. Vårt nya koncept och kaféet i Nyköping representerar det som har blivit vårt signum. Gott, hållbart fika med svenskt ursprung, avslutar Mats Hörnell.