Waynes Coffee öppnar upp i Falkenberg

Den 1 juli öppnas äntligen dörrarna upp till Falkenbergs allra första Waynes. Etableringen innebär företagets 84:e kafé, och man ser fram emot att möta såväl Falkenbergsborna som turister i sommarstaden.

Falkenberg är en perfekt stad för Waynes att finnas i, och vi har arbetat med denna etablering under en längre tid. Därför känns det extra kul att kunna öppna upp under sommaren och få möta såväl lokalbor som sommarflanerande turister, säger Joakim Carlsson, VD på Waynes Coffee.

Falkenberg växer och fler flyttar hit och pendlar till Göteborg och Halmstad. Det är i precis sådana städer vi vill etablera oss i – nära våra gäster, oavsett om de bor i närheten eller är på väg till sin arbetsplats. Med vårt nya framgångsrika kafékoncept är jag övertygad om att detta blir en succé, säger Joakim Carlsson, VD på Waynes Coffee.

Kaféet är centralt belägen precis vid entrén till Kronan Shopping, med egen ingång från Storgatan samt inifrån gallerian. Det finns ca 40 sittplatser inomhus samt ca 20 platser på den trevliga uteserveringen som vetter mot Storgatan. Etableringen innebär fyra nya arbetstillfällen.

Och Falkenberg följer den i Sveriges övrigt ökande trend, där fler väljer att bosätta sig utanför storstäderna för att pendla till sina arbeten.

Den svenska kafékedjan grundades i Stockholm 1994 och har sedan dess haft en framgångsrik utveckling både i Sverige och internationellt. Under 2020 valde företaget att satsa ytterligare på sin tillväxtresa i samband med att man rullade ut ett helt nytt flexibelt kafékoncept med mobila lösningar och nya produkter. Under 2021 har man för avsikt att öppna upp ca femton kaféer runt om i Sverige, och minst det dubbla utanför Sveriges gränser.

Fakta och kontakt Waynes Coffee, Falkenberg

Adress: Storgatan 35, Falkenberg, tel: 0730-966728