Waynes Coffees ekonomichef nominerad till ”Årets CFO”

För att premiera duktiga företagare inom franchise arrangeras Frannygalan varje år, av intresseorganisationen Svensk Franchise. Under galan delas priser ut i olika kategorier, där Årets CFO är en av kategorierna. Inför Frannygalan 2020 står Sebastian Falck, CFO på Waynes, som en av de nominerade.

I över 20 år har Frannygalan arrangerats. Det är en tillställning som lockar franchisegivare och franchisetagare från hela landet. Galan arrangeras av intresseorganisationen Svensk Franchise, som under galan även utser Årets Franchisekedja. En titel som Waynes tog hem år 2017. I år är företagets CFO, Sebastian Falck, en av de nominerade i kategorin Årets CFO, ett pris som delas ut av företaget Azets.

Kriterierna för nominering är en CFO som hänger med i den snabba utvecklingen vad gäller IT, digitalisering och automation, och som utnyttjar detta för att bygga en ekonomifunktion som är proaktiv och strategisk för verksamheten. Man ska bedriva en effektiv och slimmad ekonomifunktion och samtidigt leverera i tid varje månad efter konstens alla regler, oavsett vad som händer.

- Det känns naturligtvis väldigt hedrande att vara en av de nominerade, särskilt eftersom vi verkligen har gjort stora förändringar senaste året. Waynes som kedja genomgår just nu en stor förändringsprocess, och de finansiella delarna har spelat en stor roll i den här förändringen. Vi har senaste året lagt stort fokus på att öka lönsamheten i kedjan, och nya affärsverktyg har varit centrala i den här processen, säger Sebastian Falck.

Waynes har under 2019 rullat ut ett helt nytt kassasystem som byggts utifrån kedjans specifika behov, där man även kopplat ihop kassan med andra funktioner såsom inköpsvolymer, personalplanering, redovisning, lojalitetsprogram och app.

- För oss var det naturligt att i samband med byte av kassalösning även integrera fler delar av verksamheten i samma lösning. Systemet ger våra franchisetagare bättre möjligheter att driva och få kontroll över sin verksamhet. Det nya systemet kommer i förlängningen jobba med insamlad data för att kunna förutspå försäljning, rekommenderade arbetstimmar, inköpsvolymer etc. Utöver detta integreras en digital redovisningslösning som förenklar bokföringen och ger våra franchisetagare en mer detaljerad kontroll, samt sparar dem både tid och pengar, fortsätter Falck.

Vinnaren av Årets CFO avslöjas på Frannygalan den 27 mars på Grand Hotel i Stockholm.

För mer information, kontakta

Sebastian Falck, CFO Waynes, 076-1447006

Carina Dyberg, Marknads-och kommunikationschef Waynes, 070-7710467