Waynes Coffee expanderar och nyrekryterar

Waynes ökar takten på sin expansion och rekryterar två nya personer till Waynes ledningsgrupp. Jimi Metz tillträder den nyinsatta rollen Head of Franchise med fokus på att stötta och utveckla franchiseledet. Pelle Persson kliver in som ny Head of Expansion, en roll som ansvarar för driva expansionen, både i Sverige och internationellt.

Under inledningen av 2020 presenterade Waynes en ny varumärkesidentitet och ett nytt kafékoncept. Med den nya plattformen kommer Waynes, trots pandemin, att under 2020 öppna 16 nya Waynes. Den starka expansionen kommer som ett resultat av det ägarbyte som skedde 2018, där ett uttalat fokus på svensk och internationell expansion formulerats. De nya rekryteringarna ses som ett viktigt led för att på ett framgångsrikt och långsiktigt sätt kunna ta nästa kliv i Waynes fortsatta expansion.

Jimi Metz tillträder den nyinsatta rollen Head of Franchise, där han kommer att ansvara för franchiseledet. Jimi kommer närmast från en roll som VD på Mr Cap samt har en gedigen bakgrund från restaurangbranschen, med erfarenheter från Texas Longhorn och Dunkin Donuts.

- Vi är mycket nöjda med rekryteringen av Jimi. Hans gedigna erfarenhet från franchise som affärsmodell samt år inom restaurangbranschen ser vi kommer att kunna hjälpa oss ta nästa steg i vår egen utveckling av kedjan. Dessutom har vi valt att lyfta in denna roll i Waynes ledningsgrupp för att förstärka fokuset på den här delen av vår verksamhet. Och där vet vi att Jimi har allt som krävs för att kunna axla den delen i tjänsten, säger Mats Hörnell, VD Waynes

- Att få bli en del av Waynes känns otroligt spännande och utmanande. Jag känner mig tacksam för möjligheten att få vara en del i resan framåt och ser att jag kommer att kunna bidra med mina breda erfarenheter kring franchise, konceptutveckling och inte minst branschen.

Pelle Persson tillträder som ny Head of Expansion, även denna roll är del i Waynes ledningsgrupp. Pelle har en lång bakgrund inom både franchise och expansion i Sverige samt internationellt. Han har bland annat jobbat med internationell expansion inom H&M under 15 år, samt med etablering och franchising i olika roller för bolag som Burger King, Pinchos och Fazer.

- Vi ser rekryteringen av Pelle som ett viktigt steg i vår internationella expansion, där hans långa erfarenhet av etablering på utlandsmarknader kommer att hjälpa oss att lyckas. Det känns mycket bra att ha honom med på vår fortsatta resa, säger Mats Hörnell, VD Waynes.

- Jag är väldigt laddad över att anta rollen som Head of Expansion på Waynes, och ser framemot att få bidra med min erfarenhet och kompetens för att bygga vidare på expansionen, säger Pelle Persson.

Båda tillträder sina roller under december månad.

För mer information kontakta gärna:

Mats Hörnell, VD Waynes, mats.hornell@waynescoffee.com, 073-813 99 00

Jimi Metz, Head of Franchise, jimi.metz@waynescoffee.com, 073-684 34 36

Pelle Persson, Head of Expansion, pelle.persson@waynescoffee.com, 070-754 99 60